dissabte, 30 de juliol del 2011

Una estona de cel

Una estrofa d'una cançó d'Els Pets diu:

I per uns breus moments una estona de cel,
ja no importa el demés, una estona de cel.
El que dura un cafè és una estona de cel.

Una estona de cel. M'encanta aquest concepte, tant per la seva sonoritat com pel seu significat. Sona tan dolç com contundent. Estones tan especials on, com diu la cançó, ja no importa el demés. Estones que podem provocar-nos-les nosaltres mateixos, planificant una estratègia que les converteixi en inoblidables. O podem deixar que sigui l'atzar –o potser l'univers– qui ens posi al davant les condicions favorables per gaudir-les, sense haver-ho ni tan sols previst. En moltes ocasions, però, les millors "estones de cel" són aquelles que sorgeixen de la naturalitat, de la normalitat. Simplement del sentir-se a gust. I motius per sentir-nos a gust en podem trobar infinits. L'entorn, l'espai, l'activitat… la companyia. Sentir-se a gust amb un mateix és una experiència cent per cent gratificant. Fer-ho en la millor companyia no té preu.

Aquesta nit jo he viscut una estona de cel.
Breu, però meravellosa.

Gràcies M, S, C.

dimecres, 20 de juliol del 2011

Massatge sonor

Que la música té efectes transformadors a nivell físic i emocional suposo és una afirmació que poca gent negarà. Que és capaç de canviar el nostre estat d'ànim convertint tristesa en alegria, pena en eufòria, plor en rialla, o excitació en serenor sembla una obvietat. El millor és que ho fa de manera totalment particular, escrivint històries personals a mida, històries d'amor, de desamor, d'amistat, d'enyor, de solitud… Cadascú de nosaltres té la seva particular banda sonora, enregistrada a partir de vivències, records, desitjos… totes amb els seus propis matisos, en molts casos compartits, però sempre únics.

La meva especial relació de complicitat amb la música ve de petit. Però els últims esdeveniments de la meva vida, tant els bons com els dolents, han multiplicat el seu efecte. Si poguéssiu veure'm per un forat mentre escolto música sol a casa o al cotxe descobriríeu contrastos en la meva actitud que en més d'una ocasió us farien dubtar si trucar al psicoanalista de guàrdia. El pas d'una eufòria desmesurada a un plor descontrolat depèn únicament de l'atzar capriciós del meu iPod –ja ho deia Forrest Gump: "mamá siempre decia que la vida es como la opción "aleatorio" del iPod… nunca sabes lo que te va a tocar."–. És per això que quan em van convidar a provar una sessió de massatge sonor, no m'ho vaig pensar dues vegades. Si el massatge té efectes relaxants i la música la capacitat de remoure sentiments, la combinació d’ambdós conceptes prometia ser gratificant i com a mínim interessant d'experimentar en primera persona. He de reconèixer, però, que mai abans havia sentit a parlar d'aquest concepte tan "curiós" i que, per tant, desconeixia que em trobaria i, sobretot, fins a quin punt podria afectar-me. Però que la meva ignorància faci estralls no vol dir que aquesta sigui una pràctica nova. De fet, "la utilització del so com a eina de sanació ve de l’antiguitat. Es creia que cada ser tenia el seu propi so, i aquell que el trobés tenia garantida la longevitat i la salut. En realitat els metges o xamans buscaven un so que elevés la freqüència de la persona retornant-lo així a la freqüència original. Aquest és el fonament de la medicina vibracional. Tot en la natura i en el cos humà funciona amb un ordre harmònic i, en cas de malaltia, és quan la persona perd aquesta harmonia interior. El nostre cos és aigua en un 75% i, a l’igual que quan llencem una pedra a un riu aquesta crea unes ones, la música ens afecta de la mateixa manera creant un massatge vibratori a tots nivells; físic, mental i emocional, ja que també les nostres emocions i els nostre pensament vibren en una determinada freqüència. Si partim d’aquesta base, quan trobem la freqüència adequada, podem passar ràpidament d’un estat de por, de depressió… a un estat d’alegria, de sensació d'harmonia interna."*

La primera sensació a l'entrar a la sala és d'una grata sorpresa. Compto fins a tretze dones… i jo, com a únic representant del gènere masculí. Penso que si el paradís existeix deu semblar-se bastant a això –seria interessant mirar d'argumentar perquè el percentatge de dones que assisteixen a aquests tipus d'activitats respecte el dels homes és gairebé del 100%, tot i que crec que és una qüestió que cau pel seu propi pes–.

A partir d'aquí, em deixo portar. Estirat a terra, amb els ulls tancats, rebo les primeres notes, enregistrades, que preparen a la relaxació. La música flueix suau. Molt suau. I s'allarga en el temps. Molt. Tant, que en ocasions sembla que la son s'apoderarà de mi i la sessió acabarà en el mateix moment que algú em donarà uns suaus copets al braç. Però no. L'efecte comença a ser de gran benestar. Noto sense cap esforç com tots els muscles del cos deixen la tensió aparcada per acomodar-se i gaudir. Fins que arriba un moment que estic a punt per començar el viatge. I llavors entren en escena l'stick de la Sílvia** i el bol tibetà de l'Elena. I sona Embrace Sadness, per recuperar records tristos i transformar-los en bones sensacions. Tot i que havia començat a controlar-ho, això de recuperar records tristos no s'em fa gens difícil. Deixar-se seduir per la màgia de la música és el pas previ per que els sentiments comencin a fluir de manera natural –en ocasions fins i tot difícils de controlar–. Segur no és fruit de la casualitat que la segona peça porti per nom Butterfly's Change –és ben cert que la música acaba escrivint la història de cadascú…– on la connexió arriba, obviament, amb l'aleteig de milers de papallones que revolten al meu costat i em transporten als dies més bonics i intensos que puc recordar. Nana parteix del concepte que tots tenim un nen interior, però, al contrari del que estem acostumats, està concebuda per despertar-lo, no pas per adormir-lo. Expliquen que Between Heaven And Earth prepara l'espai que hi ha entre el cel i la terra per deixar espai al cor. Un cor, que, efectivament, es connecta irremeiablement des del primer batec per descobrir un jo fins ara desconegut d'una manera que mai… mai, hauria ni imaginat. Enjoy ens regala els moments més alegres i ens convida a gaudir del que tenim ara, sense pensar en l'abans, sense pensar en el demà. I ho faig, obedient, fins les últimes conseqüències. Així, els temes –i les emocions– es van succeint fins tancar la sessió amb Anything Is Possible per recordar-nos que tot, tot, encara és possible. Sona bé…

Em sento a gust. Em sento bé. No vull que s'acabi… i quan el llum es torna més intens el "retorn" a la sala té el sabor d'un cert enyor del viscut fa just uns instants. L'absència d'expectatives fa que es gaudeixi més de l’aquí, de l'ara. I això ho converteix en una experiència realment especial. Per a mi va ser-ho, sense dubte. Un exercici de neteja interior que va fer aflorar situacions, records, desitjos… un cúmul de sensacions úniques viscudes en un entorn inmillorable.

Gràcies a la Sílvia i l’Elena per haver-nos apropat a aquesta experiència… i especialment a la Sandra per haver-me convidat a gaudir-la.

__ 

* Extracte tret de lasaladeser.com
** Si vols escoltar els temes fes clic aquí.

divendres, 15 de juliol del 2011

The most beautiful girl in the world






Could you be
the most beautiful girl in the world.
It’s plain to see
you’re the reason that God made a girl.

When the day
turns into the last day of all time
I can say
I hope you are in these arms of mine.

And when the night
falls before that day I will cry, I’ll cry
tears of joy
'cause after you all one can do is die.
Oh... oh... oh...

Could you be
the most beautiful girl in the world.
Could you be.
It’s plain to see
you’re the reason that God made a girl.
Oh… yes, you are.

How can I
get through days when I can’t get through hours,
I can try
but when I do I see you and I’m devoured, oh… yes.

Who’d allow, who’d allow
a face to be soft as a flower.
I could bow
and feel proud in the light of this power.
Oh... oh... yes... oh... oh... 

Could you be, could you be
the most beautiful girl in the world.
Could you be.
It’s plain to see
you’re the reason that God made a girl.
Oh… yes, you are.

And if the stars
ever fell one by one from the sky
I know Mars.
Could not be, uh, too far behind.
'Cause baby, this kind of beauty
has got no reason to ever be shy.
'Cause honey, this kind of beauty
is the kind that comes from inside.

Could you be, could you be
the most beautiful girl in the world.
So beautiful, beautiful.
It’s plain to see, plain to see
you’re the reason that God made a girl.
Oh... oh... oh... yeah...

Could you be
the most beautiful girl in the world.
You, you must be a, oh… yeah.
It’s plain to see, oh...
you’re the reason that God made a girl.
You’re the reason, hey, oh… yeah.

If the stars ever fell one by one from the sky.
Oh... oh... oh... yeah.
I know Mars could not be to far behind.
Oh... oh... oh...

Could you be
the most beautiful girl in the world.
Could you be
the most beautiful girl in the world.

The most beautiful girl in the world
Prince
The beautiful experience, 1994

__ 

Dedicada a the most beautiful girl in the world.

diumenge, 3 de juliol del 2011

Les millors persones del món

Els últims esdeveniments de la meva història recent estan provocant uns canvis en la meva manera de ser i de pensar que fins i tot a mi se'm fa difícil assumir-los amb la serenitat que seria desitjable. En certs aspectes, la meva vida s'ha accelerat d'una manera que les sensacions és succeeixen a una velocitat de vertigen a la que, francament, no hi estava acostumat. I no nego que, a estones, aquest sentiment em sobrepassa. D'altres, però, em dona una dosi d'adrenalina extra que em llença cap amunt amb una força renovada, em fa continuar endavant i, el que és més important, em reafirma que estic en el camí correcte. És una sensació agradable… tot i que a estones he d'admetre també contradictòria i confusa. Per una part, no puc evitar un sentiment de ràbia en constatar els veritables motius d'aquest canvi d’actitud. Però per una altra, sóc plenament conscient que només un sotrac immens provocaria la reacció definitiva. I és que és ben cert que no sabem el que tenim fins que ho perdem. Així que no em queda més remei que acceptar que, efectivament, de tot se n'ha de treure la part positiva, encara que en ocasions aquesta sembli amagada sota les pedres.

Ara estic content d'haver pres una decisió ferma i plenament convençut de tirar-la endavant. Però que vulgui sentir-me bé amb mi mateix –i fer sentir bé als qui estimo– no vol dir que em senti capaç de fer-ho sol. De fet, tinc clar que ni puc… ni ho vull. Per això, fa uns dies vaig fer públic un desig personal, a mode d'afirmació positiva, que declarava que avui, la meva principal motivació és envoltar-me de les millors persones del món. Així, a sac. Les millors persones del món! I perquè no? Si jo he decidit posar-me les piles, més val que el meu univers, que devia estar endormiscat al sofà de la poca feina que li demanava, també se les posi d'una vegada. I el millor de tot és que funciona! De totes les sensacions que estic experimentant en els darrers temps, sense cap dubte em quedo amb l'enorme satisfacció d'estar coneixent –o re-coneixent– persones realment especials. Algunes les coneixia d'abans i no les puc incloure dins la meva "demanda" personal –o potser sí?–. D'altres, han anat apareixent posteriorment com per art de màgia. Sigui com sigui, mai podré agrair-les suficientment tot el que està significant per mi sentir-les a prop.
Gent que sempre apareix quan més falta fa, sense necessitat de reclamar-la. Gent que ho diu tot sense dir res. Gent que et dona la clau de casa seva i t'ofereix una quotidianitat en la que un redescobreix el veritable sentit de la felicitat. Gent que es capaç de passar la nit compartint paraules i llàgrimes en un banc del carrer fins que el sól decideix venir a buscar-nos per acompanyar-nos a casa. Gent amb qui compartir un sopar "íntim" amb menjar per a vuit comensals, i on el postre acaba sent substituït per la complicitat i l'amistat més autèntica.
En definitiva, gent normal que és capaç d'afrontar els seus dubtes i les seves pors amb una determinació envejable i que, a més, es reserva bona part de la seva energia a fer feliços als que els envolten. Això és el que les fa diferents. Això és el que les converteix en especials. Això és el que fa que jo també vulgui ser com elles. Avui, jo em sento molt afortunat que tota aquesta gent formi part del meu entorn més proper. Un dia vaig declarar que en aquests moments no tenia res per oferir a ningú. Ara començo a veure que estava molt equivocat. El primer repte de la meva nova vida és poder retornar-los part de l'energia que m'han ofert a canvi de res. El segon, fer-me mereixedor de formar part d'aquest grup tan selecte. El grup de les millors persones del món.

Potser alguns pensareu que he estat jo mateix qui ha atret tota aquesta gent cap a mi –ho sento, encara no em sento amb la seguretat suficient per afirmar quelcom tan contundent– però em faria molt feliç pensar que així ha estat, perquè això voldria dir que estic una miqueta més a prop del que realment vull.

Gràcies per tot el que m'heu donat. Gràcies per tot el que em doneu. I gràcies pel que segur encara hem de compartir junts.